Excuses en coming out Kevin Spacey

Kevin Spacey zegt zich niets te herinneren van een voorval in 1986, waarbij hij zou hebben geprobeerd seks te hebben met een veertienjarige. Eerder zondag kwam Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp met die beschuldiging. Rapp was veertien jaar toen Spacey, destijds 26, avances zou hebben gemaakt.

De Oscarwinnaar laat weten zijn oprechte excuses aan te bieden, mocht het incident daadwerkelijk plaats gevonden hebben. Hij vermoedt dat dat dan in een dronken bui gebeurd is en het spijt hem dat Rapp jarenlang heeft rondgelopen met de nare herinneringen aan die avond.

In dezelfde tweet laat de House of Cards-ster weten dat hij in het verleden relaties heeft gehad met mannen én vrouwen, maar nu openlijk als homoseksueel door het leven wil gaan. Al jaren gaan er geruchten dat Spacey gay is, iets waarop hij nooit wilde reageren als journalisten ernaar vroegen. In zijn tweet schrijft hij: "Ik heb gedurende mijn hele leven liefdevolle relaties gehad met mannen, iets wat alleen mijn naasten wisten. Nu wil ik daar eerlijk en open over zijn."