Meryl Streep maakt strijdplan tegen seksisme

Tijdens een bijeenkomst voor vrouwen bij de Massachusetts Conference, beloofde Meryl Streep beterschap wat betreft vrouwenrechten in Hollywood. "Op dit moment ben ik in gesprek met een aantal actrices, die iedereen kent. We gaan een lijst met voorwaarden opstellen, waarover niet te onderhandelen valt", aldus de meervoudig Oscarwinnares.

Meryl liet zich ook uit over Harvey Weinstein, met wie ze veelvuldig heeft samengewerkt aan films: "Harvey is een reusachtig groot voorbeeld van iemand die totaal geen respect heeft voor de industrie waarin hij werkzaam is. En zo is er in elke branche wel een soort Harvey aan te wijzen. Ik weet niet waarom dit soort mannen zich op een dergelijke manier gedragen, al heb ik daar wel zo mijn ideeën over. Misschien komt het door dat ze bang zijn voor de vrouwenbeweging. Maar deze gevallen van misbruik en intimidatie komen puur voort uit dominantie."

Streep heeft drie dochters, die allemaal te maken hebben gehad met seksisme in Hollywood, waar ze werkzaam zijn in de showbusiness. "Ja, dat is heftig", bekende de actrice. Volgens haar moeten er meerdere zaken veranderen in de filmindustrie. "Het blijft toch vriendjespolitiek. Een man die een baseballcap draagt, neemt sneller een andere man aan, die ook een baseballcap draagt. Net zo goed als dat witte mensen sneller witte mensen aannemen. Vrouwen verdienen meer credits, we zijn altijd in de minderheid. Er moet meer gelijkheid komen."