Nicolette Kluijver blij dat 2017 voorbij is

Van Nicolette Kluijver mag het snel 2018 zijn. De presentatrice zegt in De Telegraaf dat ze 'wel klaar is met dit jaar'. Omdat ze ook helemaal geen zin heeft in de donkere dagen viert ze met haar man en de kinderen kerst in Zanzibar.

Bij Nicolette werd in het begin van het jaar longkanker ontdekt. De presentatrice legde daarop al haar werkzaamheden voor RTL neer. Aanvankelijk zei ze dat het om een voorstadium van kanker ging en dat de kans op genezing groot was. Nadat ze eenmaal schoon was verklaard, vertelde ze dat de ziekte veel verder was dan ze aanvankelijk toegaf. Ze vertelde er toen over dat ze de ernst van de ziekte verhulde om haar kinderen te beschermen.

Inmiddels is de 33-jarige presentatrice kankervrij verklaard en pakt ze haar werk beetje bij beetje weer op. Tot opluchting van haar fans was ze dit jaar 'gewoon' te zien als presentatrice in Expeditie Robinson. Om de lange tijd in Azië draaglijk te maken, nam ze haar gezin de gehele draaiperiode mee naar de Filipijnen, want zo zegt ze: "Mijn gezin komt nu op 1, 2, 3, 4 tot en met 10."

En hoewel ze de kerst onder de Afrikaanse palmbomen doorbrengt, laat ze het winterfeest niet helemaal onopgemerkt voorbij gaan. Nicolette grapt dat ze een klein kunstkerstboompje en een cadeautje in haar koffer stopt.