Eindelijk reactie Dotan: “Ik was dom en naïef”

Dotan, de zanger met het trollenleger, komt op Facebook eindelijk met een reactie. Hij geeft toe dat hij nepprofielen heeft aangemaakt, maar ontkent dat hij het verhaal rondom een leukemiepatiëntje heeft verzonnen.

Letterlijk zegt hij: “Ik wil toegeven dat ik aan het begin van mij carrière in 2011 inderdaad heb gezocht naar mogelijkheden om mijn muziek te promoten en aan de man te krijgen. Het is iets waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb.”

“Ik heb heel van deze dagen geleerd en ga ermee aan de bak. Uit respect voor deze situatie heb ik besloten dat ik mijn hele social media leeghaal”, zegt Dotan in de video. “Dat betekent ook dat er heel veel mooie herinneringen weggaan, maar het is echt tijd voor een schone lei.”

“Ik wil hard aan de bak en hoop dat ik op een dag gewoon weer de muziek kan laten bespreken. Voor nu wil ik nogmaals zeggen dat het mij heel erg spijt en het ontzettend vervelend vind.”

Dotan ontkent, ook nu nog, dat hij iets te maken heeft met het verzonnen verhaal dat hij een meet and greet had met een leukemiepatiëntje, de fictief persoon Aron Leegwater. “Dat verhaal is iets waar ik absoluut afstand van doe”, zegt hij. “Dat komt niet uit mijn hoofd. Dat heb ik niet geschreven. Ik had er niks mee te maken, maar ik had wel actie moeten ondernemen.”

De Volkskrant ontdekte dat Dotan 140 nepprofielen had aangemaakt, die op social media continu zijn muziek promootten. Ook verzon de zanger verhalen waaruit zijn goede inborst zou moeten blijken. Het zorgde voor een heel politiek-correct imago, wat hem in de ogen van veel kenners en fans nog extra hypocriet maakt.