Hans Teeuwen neemt Dotan op de hak in parodie op excuusvideo

Hans Teeuwen maakt gehakt van Dotans excuusvideo. De 51-jarige cabaretier komt met een parodie die inmiddels al meer dan 70.000 keer is bekeken.

Teeuwen imiteert de trage, zogenaamd geëmotioneerde stem van Dotan en vertelt dat hij spijt heeft van het gebruik van social media. “Ik schaam me heel erg voor de dingen die niet helemaal eerlijk en helemaal waar waren”, aldus de komiek. “Het verhaal dat ik met een groep reumapatiënten in een busje naar de Euromast ben gegaan om ze daar de dag van hun leven te bezorgen, is niet helemaal waar. Er was geen busje en ze hadden ook geen reuma. Ik was helemaal alleen. De reden dat ik dat heb gedaan is omdat ik niets liever wil dan overkomen als iemand met een sociaal hart.”

Over zijn excuusvideo zegt hij: “Wat ik misschien nog wel het moeilijkst vindt om toe te geven is dat ook deze boodschap niet helemaal oprecht is, dat de trilling die je hoort in mijn stem geacteerd is en in alle eerlijkheid zeg ik, het is nu februari 2017, ik weet niet wanneer ik dit ga uitbrengen, maar gewoon als de tijd er rijp voor is. Er ligt ook alweer een video klaar om me te verontschuldigen voor de onoprechtheid van deze video. Ik heb het gevoel dat ik terecht ben gekomen in een spiraal van excuusvideo’s.”

Na onthullingen in de Volkskrant heeft Dotan gisteren in een eigen video zijn excuses aangeboden voor de aanmaak van 140 nepprofielen en enkele verzonnen verhalen die hem een ‘goed mens’ moesten laten lijken.