Cumberbatch: Sherlock-kritiek Freeman is sneu

Het commentaar van Martin Freeman over de fans van Sherlock Holmes is sneu. Dat verklaarde zijn tegenspeler Benedict Cumberbatch dit weekend tegenover The Telegraph.

De acteur speelt Sherlock in de serie. Freeman heeft daarin de rol van Watson, maar lijkt daar genoeg van te hebben. In een interview met dezelfde krant liet hij vorige maand weten dat de fans het een stuk minder aantrekkelijk maken om aan Sherlock te werken. "De verwachtingen van sommige fans, dat is niet leuk meer", aldus de acteur. "De houding is echt: je kunt het maar beter goed maken, anders ben je een eikel. Dat haalt de lol er wel vanaf."

Cumberbatch ziet dat duidelijk anders. "Het is nogal sneu als er niet meer dan dat voor nodig is om je beeld te vormen", aldus de acteur. "Wat, vanwege verwachtingen? Ik ben het daar niet zo mee eens. Er is nu eenmaal een bepaald niveau van obsessie waarbij iets meer van de fans wordt verwacht dan van degenen die het maken. Maar ik moet zeggen dat dat mij niet in die mate raakt."

Vorig jaar kwam het vierde seizoen van Sherlock uit. Over een vijfde reeks is nog niets bekend, alhoewel veel fans er vanuit gaan dat Freemans uitspraken betekenen dat hij niet terug zal keren. Cumberbatch heeft wel getekend voor een vijfde seizoen, maar het is niet duidelijk of en wanneer hij daar aan gehouden wordt.