Gijs van Dam: “Jelle Brandt Corstius is een fantast en knettergek”

Tv-producent Gijs van Dam haalt hard uit naar Jelle Brandt Corstius. In een nieuw interview over de verkrachtingszaak die Brandt Corstius tegen hem heeft aangespannen noemt hij de tv-maker ‘een fantast en knettergek’.

Van Dam sprak op NPO Radio 1 met Sven Kockelmann. Hij ontkende opnieuw dat hij Brandt Corstius zestien jaar geleden in een hotelkamer had verkracht. Hij spreekt van ‘een vrijpartij tussen een 24-jarige en een 25-jarige jongen’. De producent heeft een aanklacht ingediend wegens smaad en laster.

Brandt Corstius reageerde vanmiddag schriftelijk: “Van Dam profileert zich overal als slachtoffer, terwijl hij er zelf voor heeft gekozen om in de publiciteit te treden. Zijn naam is tot aan de uitzending van Pauw niet één keer genoemd. Dat de heer Van Dam in de media ruim baan krijgt om zijn leugens te verkondigen over wat mij als stagiair is overkomen, is niet alleen schadelijk en pijnlijk voor mij en mijn familie, maar ook voor alle slachtoffers die overwegen aangifte te doen.”

Van Dam stelt dat de schade voor hem enorm is. “Er is niets over van mijn bedrijf. Het is kapot. Ik werk al een half jaar nauwelijks meer. Ik ben van psychiater naar huisarts en weer terug gelopen. Het gaat nu beter met me, maar mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Google mijn naam maar en je zult zien dat deze affaire nooit meer weg gaat. En dat is heel treurig.”

De rechter beslist voor de zomer of er tot vervolging wordt overgegaan.

Bron(nen):   AD