Janine Abbring ‘krijgt beetje buikpijn van één Zomergast’

Op 29 juli begint het nieuwe seizoen van Zomergasten. Vanaf vandaag worden de gasten bekend. Presentator Janine Abbring geeft in de Telegraaf toe dat ze één gast in het bijzonder erg spannend vindt.

“Onder de gasten is wel iemand waar ik heel erg tegenop zie”, verklapt ze. „Eigenlijk vind ik dat alleen maar leuk, omdat ik vorig jaar heb geleerd dat het niet per se goed is als ik me erg verwant voel met iemand. Ja, je kunt stellen dat er dit seizoen een Zomergast is waar ik echt een beetje buikpijn van krijg.”

Ze vindt het tweede seizoen spannend. “Ik voel me nu als een popartiest die zijn eerste plaat heeft uitgebracht en van wie alle recensenten denken: nu dat tweede album maar eens zien.”

Abbring vreesde voor kritiek tijdens het eerste seizoen. “Ik had voor de week na Zomergasten meteen een yogacursus op een afgelegen berg geboekt, ergens met slecht internetbereik. En tegen mijn vrienden zei ik: jongens, als het niet goed gaat, spaar me dan niet. Dan moet je er meteen heel harde grappen over maken tegen me.”

De presentatrice kreeg vorig seizoen echter niets dan lof. “Na de laatste aflevering gingen de twee toenmalige hoofdredacteuren van de VPRO op de knieën met een grote bos rozen om mij een aanzoek te doen voor het volgende jaar”, vertelt ze.

Bron(nen):   Telegraaf