‘Onderzoek naar belastingfraude Afrojack’

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar vermeende belastingfraude door Afrojack. Dat meldt De Telegraaf woensdag.

De zaak tegen de Nederlandse dj zou samenhangen met de arrestatie van zijn adviseur Frank B., ook bekend als 'de fiscalist van de sterren'. De FIOD viel in maart het kantoor en de woning van B. binnen. Aanleiding was de verdenking dat hij Nederlandse artiesten op papier naar belastingparadijzen liet verhuizen om belasting te ontduiken. Zo zou Afrojack zijn ondernemingen hebben ondergebracht op Cyprus en Guernsey.

Eind mei zou de FIOD een inval hebben gedaan bij de ex-manager van Afrojack, met wie hij in 2015 brak. Zijn huidige manager laat aan de krant weten dat de dj "op dit moment" geen commentaar geeft op de zaak.

Geschrokken

Na de arrestatie van B. liet de 30-jarige muzikant via een woordvoerder weten: "Uit het persbericht van het OM blijkt dat er sprake is van een strafrechtelijk onderzoek naar de belastingadviseur van Afrojack. Hij is daar erg van geschrokken. Hij weet niet beter of al zijn fiscale zaken zijn conform de wetgeving geregeld en hij wil benadrukken dat het gaat om een verdenking van de belastingadviseur."

De zegsman beklemtoonde dat de dj zich niet dagelijks bezighoudt met zijn financiën. "Afrojack is als dj/producer hoofdzakelijk met het maken van muziek bezig. Hij neemt deze zaak heel serieus en heeft zelf niets te verbergen voor de FIOD. Hij herkent zich niet in de veroordelende berichtgeving die inmiddels in de media is verspreid over deze zaak."