Beyoncé schrijft geschiedenis met Vogue-cover

NEW YORK - Beyoncé siert de cover van het septembernummer van Vogue. Ze mocht van het Amerikaanse modeblad de leiding nemen over de fotoshoot en koos voor een Afro-Amerikaanse fotograaf, de eerste ooit die het beeld voor de voorpagina van Vogue maakt.

Volgens The Huffington Post is de invloed die Beyoncé had op de invulling van zowel de cover als de inhoud van het blad ongekend. Meestal hebben covermodellen niet veel te zeggen over het magazine, de zangeres mocht echter niet alleen de fotoshoot naar eigen inzicht invullen, maar koos de foto's ook uit en schreef alle uitgebreide bijschriften.

De fotograaf die zij koos is niet alleen de eerste Afro-Amerikaan die een covershoot van Vogue voor zijn rekening neemt, maar Tyler Mitchell is met zijn 23 jaar ook piepjong. Meestal krijgen alleen meer ervaren fotografen de kans de voorpagina van het magazine in te vullen.

Het septembernummer is voor modebladen het belangrijkste van het jaar. Over die van Vogue kwam in 2009 zelfs een documentaire uit, The September Issue, waarin hoofdredacteur Anna Wintour wordt gevolgd tijdens de voorbereidingen van het septembernummer.