Drugsdealer: Demi wist wat ze slikte

LOS ANGELES - Demi Lovato wist volgens haar drugsdealer precies wat ze deed toen ze de drugs nam die haar bijna fataal werden. Dat zei de dealer, Brandon Johnson, tegen een fotograaf van entertainmentwebsite TMZ. Volgens Johnson wist de Amerikaanse zangeres dat ze geen gewone pijnstillers nam, maar veel sterker spul. Hij ontkent evenwel dat hij wist dat de pillen naast de pijnstiller oxycodon ook de stof fentanyl bevatten.

De dealer verklaarde dat hij 's nachts een bericht kreeg van Demi, waarop hij met pillen naar haar toe ging en ze samen de drugs gebruikten. Johnson beweert dat het niet de eerste keer was dat ze samen drugs namen en dat de twee zelfs een seksuele relatie hadden. Het laatste wordt door bronnen rond Lovato ontkend.

De pijnstiller oxycodon wordt steeds vaker als drug gebruikt. De stof fentanyl, die aan de pillen waarvan Lovato een overdosis nam zou zijn toegevoegd, is een opiaat dat dertig tot vijftig keer sterker is dan heroïne. Fentanyl werd andere artiesten, zoals Prince en Lil Peep, eerder wel fataal. Lovato's herstel gaat naar verwachting nog maanden duren.