Jennifer Faber verlaat RTL voor de liefde

Weervrouw Jennifer Faber is vrijdag voor het laatst bij RTL te zien. Zij emigreert voor de liefde naar Nieuw-Zeeland, vertelt ze in een interview op de website van RTL Nieuws.

Faber presenteert het weer bij RTL sinds januari 2014. Zij ontmoette eerder dit jaar een oude jeugdliefde die tegenwoordig in Nieuw-Zeeland woont tijdens zijn vakantie in Europa. De vlam sloeg over; na een paar dagen besloot Faber haar baan op te zeggen en te verhuizen naar de andere kant van de wereld.

“Wel gek om alles achter te laten”, erkent de 37-jarige weervrouw. “De mensen bij RTL, de dynamiek, de sfeer." Ze gaat Nederland missen, maar het Nederlandse weer niet, vertelt ze. “Het weer in Wellington, waar ik ga wonen, is net zo afwisselend als in Nederland. Het is wel milder, maar er is meer wind. Je kunt het vergelijken met Rome: die stad ligt 40 graden noorderbreedte, Wellington, 40 graden zuiderbreedte.”

Het tweetal heeft al plannen om te gaan trouwen. Faber is de tweede weervrouw in korte tijd die RTL verlaat. Eerder nam Helga van Leur na twintig jaar afscheid van de zender om meer tijd te gaan besteden aan onderzoek naar klimaatveranderingen.