DWDD: ‘Jett Rebel heeft een coke/drank/hasj-terugval’ (update)

Twitter was al in rep en roer over de verlopen staat van Jett Rebel, toen de artiest alleen nog maar waar te nemen was in het publiek. Hij kondigde in 2016 aan te stoppen met het vele dat hij gebruikte: veel hasj, de nodige coke en uiteraard veel drank. Daar lijkt iets tussen gekomen.

Rebel kickte in juni 2016 af van zijn verslavingen aan drank en vooral wiet. ,,Ik rookte soms 15 joints per dag’’, meldde hij in een eerder interview met deze krant. Vooral rondom optredens gebruikte hij veel alcohol. ,,Ik ging vooral voor de wodka met Red Bull. Dat zoetige was lekker om mijn keel te smeren. Want als je veel joints rookt, word je snel hees. Van die drankjes nam ik er zeker een stuk of tien en tussendoor dronk ik bier.’’

De 28-jarige Jelte Tuinstra, zoals Jett Rebel in het echt heet, was aangeschoven om met collega-muzikanten Davina Michelle, André Hazes en Wende Sneijders te praten over de Grammy’s, die afgelopen zondag in Los Angeles werden uitgereikt.

De manager van Jett Rebel ontkent dat de zanger maandagavond dronken en high van de coke aan tafel zat bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Hij gebruikt nog steeds ‘nul komma nul’, zegt zijn manager tegen De Telegraaf. Volgens hem gebruikt de muzikant al bijna drie jaar geen drank of drugs. “Hij gebruikt helemaal niets.”