Leden Britse band Her’s omgekomen

De twee leden van de band Her's zijn omgekomen bij een auto-ongeluk in Californië. Ook hun tourmanager kwam daarbij om het leven, meldt de BBC.

Stephen Fitzpatrick en Audun Laading waren samen met manager Trevor Engelbrektson onderweg naar een optreden dat ze zouden geven in Santa Ana. Ze waren bezig aan een tournee van 19 concerten door Noord-Amerika. Eerder deze maand trad het duo uit Liverpool op op festival SXSW.

Het label van Her's maakte het nieuws donderdag bekend op social media. "Onze harten zijn gebroken. Ze waren een van Engelands meest geliefde aanstormende bands. Als mensen waren ze warm, aardig en hilarisch. Zeggen dat ze hecht waren doet geen recht aan hun vriendschap, die prachtig was om te zien: ze hielden van elkaar als broers. Onze gedachten zijn bij de families van Stephen, Audun en Trevor in deze extreem moeilijke tijd."

Brit Stephen en Noor Audun leerden elkaar kennen tijdens hun studie in Noorwegen. In 2018 kwam hun debuutalbum Invitation To Her's uit. De band gaf afgelopen jaar een aantal concerten in Nederland, onder meer tijdens Indiestadt in Paradiso afgelopen september.