Ik Vertrek-koppel woedend op redactie: “Wij zijn niet verwend”

Sjors en Lieke hebben een yoga retreat opgezet op Bali, zo was zaterdag te zien in ‘Ik Vertrek’. Maar de manier waarop beviel de kijker niet zo. Volgens het stel zelf zijn ze verkeerd neergezet door de redactie. Dat schrijven ze in een boze blog.

Kijkers reageerden overwegend negatief na de aflevering. Ze spraken van een verwend millennial-stelletje dat geen zin had om te werken. “De minachting voor de lokale bevolking en gebruiken is walgelijk. Twee blanke verwende millennials die denken alles met geld op te kunnen lossen,” schreef iemand op Twitter. Een ander schrijft: “Twee verwende prinsenkindjes Bah.”

Sjors en Lieke lieten inderdaad veel werk door anderen uitvoeren. Dat is niet des ‘Ik vertreks’, maar natuurlijk wel prettig. Bovendien hadden ze er naar eigen zeggen een goede reden voor: “Je mag als buitenlander niet zomaar komen werken in Indonesië. Wij betalen voor Indonesische doen een riant salaris, goed bovengemiddeld,” schrijven ze in hun blog waarin ze de redactie van het programma er flink van langs geven.

“De redactie heeft naar onze mening grote steken laten vallen, wat het verhaal een twist heeft gegeven en wat voor behoorlijk wat ophef heeft gezorgd.” Gelukkig gaan ze vol goede moed verder. “Na behoorlijk wat woede zijn wij weer positief en gaan weer vol energie door met de opzet van ons Yoga retreat Happyfish Bali.”