45.000 bezoekers Koningsdag Amersfoort

Beroemd
door anp
zaterdag, 27 april 2019 om 20:40
45 000 bezoekers koningsdag amersfoort1556390652
Ongeveer 45.000 mensen zijn met Koningsdag naar Amersfoort gegaan, waar de koning met zijn familie zijn verjaardag vierde. De bezoekers trotseerden zaterdag de regen en kou. Burgemeester Lucas Bolsius kijkt terug op "een fantastische Koningsdag”. Koning Willem-Alexander sprak ook van een "fantastisch verjaardagsfeest".
Koningsdag is een dag vol festivals. In de categorie dance spant Kingsland de kroon: onder die titel worden grote feesten gehouden in Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Groningen en Oldenzaal.
Amsterdam is het epicentrum van het volksfeest, zeker qua bezoekersaantal. In de hoofdstad wemelt het van de festivals, feestjes en markten. Het feest verliep daar zonder grote incidenten. Aan het eind van de middag waren er drie personen aangehouden. Hoeveel mensen er in Amsterdam hebben gefeest, is niet duidelijk. De NS meldde dat er ongeveer 200.000 mensen met de trein die kant op zijn gereisd.
Andere grote evenementen op Koningsdag zijn The Life I Live in Den Haag, 538 Koningsdag in Breda en Slam! Koningsdag in Alkmaar.