Fatima Moreira de Melo over kinderwens: "Hoe zeker weet ik dat ik het niet wil?"

Beroemd
door Admin
dinsdag, 28 mei 2019 om 9:53
welingelichtekringen header 1
Fatima Moreira de Melo is voor het nieuwe programma 'Bevallen met...' aanwezig bij een bevalling. De oud-hockeyster en pokeraar is nu 40 en bewust kinderloos. "Soms worstel ik daar best mee. Want hoe zeker weet ik dat ik het niet wil?” zegt ze tegen de Telegraaf. Toch is de echte reden dat ze meedoet aan de show haar vroegere ambitie om arts te worden. "Maar ik ben helaas uitgeloot voor de studie. Toen ben ik rechten gaan doen. Ik vond er niets aan, maar heb het wel afgemaakt. Ik had heel graag arts willen worden, maar nu heeft het geen zin meer om te overwegen om die studie te gaan doen. Dan zou ik al met pensioen kunnen voordat ik ben afgestudeerd.”
"En ik wilde van dichtbij meemaken wat het met me zou doen om bij een bevalling te zijn. Als ik iemand zie met een kinderwagen, heb ik niet de behoefte om te kijken wat voor baby’tje erin zit. En al die roekoeënde geluiden die iedereen maakt, dat heb ik ook niet. Voor honden steek ik de straat over om met ze te spelen en te aaien.”
Een kinderwens heeft ze dus niet. Toch twijfelt de presentatrice die al elf jaar een relatie heeft met tenniscoach Raemon Sluiter. "Hij reist meer dan dertig weken per jaar. Dat wij geen kinderen hebben roept soms bij mij de vraag op of het niet praktisch is, of omdat ik echt niet wil?”
Fatima vindt het jammer dat ze nooit arts is geworden. "Ik vind al mijn verschillende werkzaamheden van nu ook heel leuk en ik heb een heerlijk leven, maar ergens zal het altijd blijven knagen dat ik geen arts heb mogen worden.”