Filosofe Stine Jensen over Emma Wortelboer: “Het overheersende ego in optima forma”

Filosofe Stine Jensen is gefascineerd door Emma Wortelboer, die de puntentelling voor Nederland doorgaf tijdens het Eurovisie Songfestival. "Volgens mij zagen we hier het overheersende ego in optima forma," aldus de filosofe die vooral bekend werd na haar deelname aan Wie is de Mol.

"Het ging om haar en niemand anders”, vervolgt Stine. "Ik zeg: please, een beetje meer elegantie! Ineens begon ik naar Tim Douwsma te verlangen.” Stine Jensen presenteert vanaf zondag het programma YES ik ben! Ze keurt het optreden van Wortelboer weliswaar af, maar is ook gefascineerd. "Ik ging toch haar Instagram bekijken, want ik raakte tegelijkertijd wel zéér geïnteresseerd in Emma Wortelboer. Waar ben ik mee bezig?, dacht ik, maar goed."

"Wat ik daar aantrof: het kán haast niet extraverter. Als ik dan foto’s van haar zie waar ze bijna bloot op staat, roep dat allerlei vragen bij mij op: is dit delen onwijs assertief of ongelooflijk onzeker? Is het super exhibitionistisch en een beetje triest of juist heel erg feministisch? Wat is dit? En waarom wind ik me hierover zo op? Dat zegt natuurlijk ook van alles over mij.”