‘Wesley Sneijder heeft auto vernield en is aangehouden’

Volgens allerlei berichten op social media en ook bij Shownieuws en De Telegraaf is Wesley Sneijder in de nacht van zondag op maandag  opgepakt in Utrecht voor het vernielen van een auto. De shcade bedroeg naar verluid 6000 euro en hij werd spoedig weer vrijgelaten. Er zijn er nu beelden opgedoken met een man die veel gelijkenis heeft met Sneijder.

Op 24 juni kregen agenten in de nacht een melding van geluidsoverlast in Utrecht. Toen de agenten ter plaatse aankwamen, constateerden zij dat er ook schade was aan een auto. De 35-jarige voetballer is hierna aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is daar verhoord en er is meteen een proces-verbaal opgemaakt. Het incident vond plaats in de wijk Zuilen, dat is vlakbij de wijk Ondiep waar Wesley is opgegroeid.

Het Openbaar Ministerie en de politie bevestigen alleen dat er een 35-jarige man is opgepakt in verband met een vernieling en kunnen vanwege privacy-redenen niet ingaan op de identiteit van de man. Het OM zegt een schikking getroffen te hebben met de 35-jarige man. Met het betalen van een schadevergoeding is de zaak afgedaan.

[embed]https://twitter.com/liberta__depre/status/1145133563207127040[/embed] Op een filmpje van Shownieuws en te zien op twitter is te zien hoe een man, gekleed in een wit t-shirt, op het dak van een donkere auto zit. Hij schopt met zijn voeten op de voorruit en gaat na een aantal seconden op de motorkap staan. „Hij heeft er ook nog tegenaan geplast”, zegt de eigenaresse van de donkere auto van het merk Daihatsu tegen het AD. Ze wil vertellen wat er is gebeurd, maar wel anoniem, want „ik heb er ook niet voor gekozen dat hij op ónze auto zat”.