Cornald Maas: Utrecht verdient songfestival niet

Als het aan songfestivalkenner Cornald Maas ligt wordt het Eurovisiesongfestival volgend jaar niet in Utrecht georganiseerd. Cornald, die sinds jaar en dag het commentaar verzorgt, vindt dat er in de Domstad door sommige politieke partijen te negatief wordt gesproken over het liedjesfestijn.

Cornald liet zijn onvrede vrijdag blijken via Twitter. Hij reageerde op uitspraken van SP'er Tim Schipper, die geen zin heeft om veel geld in de organisatie van het songfestival te steken. "We hebben een voorjaarsnota die met plakband aan elkaar hangt, het geld is op", zei Schipper eerder deze week volgens het AD. "Ik heb geen zin om een bedrag van onbekende grootte uit te trekken voor dit feestje."

Dat laatste woord schiet bij Cornald in het verkeerde keelgat. "De kans om je land (en stad), 44 jaar na de laatste overwinning, voor heel Europa zinnenprikkelend en grensverleggend op de kaart te zetten afdoen als een 'feestje'", twitterde de songfestivalkenner vrijdag. "Met zo'n verhaal verdien je het songfestival ook niet."