Statenlid SP zegt toch sorry tegen Derksen

Het Utrechtse lid van Provinciale Staten voor de SP Andrea Poppe heeft toch haar excuses aan Johan Derksen aangeboden voor een tweet van maandag. Poppe twitterde "Afschieten die man", als reactie op uitspraken van Derksen over de Oranjevrouwen bij Veronica Inside.

Eerder zei ze tegen RTV Utrecht nog haar uitspraak niet terug te nemen. Dinsdag heeft ze het bericht toch verwijderd. "Ik wil bij deze mijn excuses maken aan Johan Derksen voor de tweet die ik eerder schreef. Ik heb het nooit zo bedoeld. Ik neem mijn woorden terug."

Derksen vergeleek keeper Sari van Veenendaal, die de prijs voor beste keeper won bij het WK, eerder eens met een paard. "Dat durf ik nu niet meer, want dan worden mensen boos", zei Derksen vorige week bij Veronica Inside. "Ze heeft wel heel goed gekeept, extra bakje haver vanavond."

Poppe reageerde op die uitspraak. In gesprek met RTV Utrecht toonde ze dinsdag Derksen niet vergeven te hebben. "Hij is zo unheimisch tegen vrouwen. Ik zou hem het liefst z'n mond dichtplakken met ducttape. En ook dat zeg ik op persoonlijke titel."