Imanuelle Grives zit nog een maand langer vast

Imanuelle Grives blijft nog zeker vier weken vast zitten. Volgens het Antwerpse Openbaar Ministerie zijn er ernstige bezwaren om de 34-jarige actrice vrij te laten. Ze wordt verdacht van drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland.

Grives moest zich vandaag verantwoorden voor de raadkamer van Antwerpen. Haar advocaat vroeg om de voorlopige hechtenis op te heffen. Ze zou dan vrij kunnen komen met bijvoorbeeld een enkelband. Dat is dus niet gebeurd.

Er zouden duidelijke aanwijzingen zijn dat Grives meer deed dan oefenen voor een rol of verhandelen aan vrienden. Ook misdaadverslaggever John van den Heuvel gelooft niet in het verhaal van Grives. In de Telegraaf zegt hij: "Ik denk dat we dat met een flinke korrel zout moeten nemen. De vangst van 20 gram coke en een zak vol pillen pleit niet heel erg in haar voordeel. Het kan wel zijn dat ze als zogeheten pakezel is gebruikt door een vriend of vrienden, maar ik geloof niet dat ze er helemaal niets van heeft geweten. Bovendien houd je het systeem in stand als je drugs verkoopt, met welke reden dan ook.”

De actrice die in Celblok H en Spangas speelde is zondag aangehouden met meer dan honderd xtc-pillen, zeker twintig gram cocaïne en tien gram ketamine. Met het excuus dat ze zich wilde inleven in een nieuwe rol nam het Vlaamse OM geen genoegen.