Ach ja, Heleen Mees

Beroemd
zaterdag, 17 augustus 2019 om 20:39
hh 77145348
Heleen Mees - vandaag Trending Topic op Twitter - is een briljante econoom, wordt gezegd. Maar die slimheid neemt kennelijk zoveel hersenruimte in dat de capaciteiten van gewoon ordelijk gedrag wat bescheiden zijn. Dat kwam het duidelijkst aan het licht toen ze zo extreem lang bleef proberen mede topeconoom Buiter weer terug in haar bed te krijgen - Buiter had daar geen zin (meer) in, zodat ze opgesloten werd in de beruchte Rikers-jail in New York. En toen ze weer vrij was bleef ze procederen in Nederland en de VS dat ze recht had op Buiter. Het was een tamelijk onvergetelijke vorm van stalking op hoog niveau.
Voor Mees pleit dat ze kans zag haar carrière weer op gang te krijgen. Maar met het aanpassen aan normaal gedrag wil het nog steeds niet erg.
Het begon vandaag met de klacht van mevrouw Mees dat ze een uur moest wachten op haar koffer op Schiphol.
Kennelijk weet ze weinig van koffers (het systeem van Schiphol is vrijwel geheel mechanisch) en ook niet van arbeidsongeschiktheid.
Ze hield nog even vol dat er echt 1,6 miljoen arbeidsongeschikten in Nederland zijn en dat die heel goed haar hadden kunnen helpen met haar bagage, maar daarna was het woord aan Twitter.