Advies van bajes-klant Masmeijer voor collega Imanuelle Grives

Beroemd
donderdag, 01 augustus 2019 om 6:50
hh 90693657
Het is geen pretje in Belgische gevangenissen. In geen enkele gevangenis zit je voor je lol, maar de Belgische zijn vies en voller dan die hier, weet Frank Masmeijer. Via De Telegraaf, die contact met hem zocht, heeft hij wat tips voor drugskoerier Grives.
„Met een beetje pech slaapt ze daar op een matrasje op de grond, het is hartstikke vies”, zegt Frank telefonisch, vanuit de ’Poort van Beveren’ waar hij nu verblijft. De voormalige showmaster ziet het voor zich: „Het is daar geen pretje.” Ook haar eigen advocaat beklaagde zich erover dat de bajes in Antwerpen naar Europese maatstaven ’ongelooflijk slecht’ is.
Masmeijer denkt dat Imanuelles verhaal, zoals zij dat de politie wilde doen laten geloven, haar niet verder gaat helpen. Frank: „Eerder integendeel, zelfs. Ze moet gewoon eerlijk en open haar verhaal vertellen. Met smoesjes moet je niet aankomen, daar zijn ze niet van gediend in België. Die maken hooguit dat je juist een hógere straf krijgt. Dat je Nederlander bent helpt sowieso al niet. Rechters denken vaak: ’Ah, daar heb je er weer een’, heb ik gemerkt. Mijn eigen straf is toch ook buitenproportioneel? Een eis van zeven jaar werd een vonnis van acht en in hoger beroep zelfs nog eens négen jaar. Imanuelle kan beter dichtbij de waarheid blijven en er niets anders bijhalen. Dan hoop ik dat het voor haar meevalt.”