Bill Cosby verbreekt stilzwijgen

Beroemd
door anpzondag, 14 december 2014 om 12:32
bill cosby verbreekt stilzwijgen1418556988
Bill Cosby heeft media gevraagd neutraal te blijven, ook nu de reeks beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres groeit. In zijn reactie gaf Cosby ook te kennen dat zijn vrouw hem nog steeds steunt.
Bij zijn huis in de Amerikaanse staat Massachusetts weigerde Bill Cosby inhoudelijk in te gaan op de groeiende lijst van vrouwen die hem beschuldigen van seksueel misbruik. Deze week kwam ook model Beverly Johnson op de proppen met het verhaal dat ze in de jaren tachtig door Cosby gedrogeerd en misbruikt zou zijn.
De 77-jarige Cosby zei wel dat Afro-Amerikaanse media onpartijdig moeten blijven. ''Laat me dit zeggen. Ik verwacht dat zwarte media hun standaard van excellente journalistiek hoog houden. Als je dat doet, beschouw je de kwestie met een neutraal uitgangspunt'', zei Cosby volgens New York Post. Cosby zegt door zijn advocaten te zijn geadviseerd niet te praten over de aanhoudende beschuldigingen.
Voordat hij het gesprek afkapte, liet hij desgevraagd nog wel weten dat zijn echtgenote Camille Cosby achter hem blijft staan. ''Liefde en de kracht van het vrouwelijk geslacht'', sprak Cosby poëtisch. ''En omgekeerd: de kracht van de vrouw en liefde.''