Breaking Bad grote winnaar Emmy’s

Beroemd
door anp
dinsdag, 26 augustus 2014 om 5:22
breaking bad grote winnaar emmys1409023455
De dramaserie Breaking Bad is maandagavond de grote winnaar geworden van de Emmy-uitreiking. De serie, die dit jaar zijn laatste seizoen beleefde, won de meeste belangrijke prijzen. Onder meer de beeldjes voor beste dramaserie, beste hoofdrolspeler en beste bijrolspeler werden aan Breaking Bad uitgereikt.
Het was overigens niet de eerste keer dat Breaking Bad de grote winnaar was. Ook vorige jaar ging de serie over een scheikundige die een drugshandel begint, er al met de prijs voor beste dramaserie vandoor. Hoofdrolspeler Bryan Cranston won het beeldje voor beste acteur al drie maal eerder voor zijn rol van Walter White. Zijn medespeler Aaron Paul werd voor de derde keer bekroond voor zijn rol als Jesse Pinkman, de zakenpartner van White. Een diepterecord was er overigens voor Jon Hamm, de hoofdrolspeler uit de serie Mad Men. Hamm wist voor de zevende maal zijn nominatie niet te verzilveren.
In de categorie komedie vestigde Modern Family een record. De serie won voor het vijfde achtereenvolgende jaar de prijs voor beste komediereeks. Hiermee evenaarde Modern Family het record van Frasier, de hitserie van Kelsey Grammer die in de jaren negentig vijf maal achter elkaar won. De prijs voor beste acteur in een komedieserie ging voor de vierde keer naar Jim Parsons, die in The Big Bang Theory de rol van de geniale nerd Sheldon Cooper speelt.
De prijzen voor beste actrices gingen naar Julianna Margulies voor The Good Wife en Julia Louis-Dreyfus voor de serie Veep. De Emmy voor beste tv-film van het jaar ging naar het HBO-drama The Normal Heart, over de opkomst van de aids-epidemie in de jaren tachtig. De Nederlandse tv-producent John de Mol, die was genomineerd voor zijn wereldhit The Voice, viste helaas achter het net. De prijs voor beste reality-programma ging voor de tiende maal naar grote concurrent The Amazing Race.
De grote verliezer van de avond was de hitserie House of Cards van Netflix. Het briljante drama over een manipulatieve politicus in Washington wist geen van zijn tien nominaties te verzilveren. Het andere paradepaardje van Netflix, gevangenisdrama Orange is the New Black, won wel twee prijzen: voor beste casting en voor beste vrouwelijke bijrol. Deze prijs ging naar actrice Uzo Aduba, die in de serie de rol van Crazy Eyes vertolkt.