Claudia de Breij werkt aan Duitse theatershow

Beroemd
door anp
dinsdag, 05 december 2017 om 6:22
claudia de breij werkt aan duitse theatershow1512451452
Cabaretier, zangeres en theatermaker Claudia de Breij heeft plannen voor een show in Duitsland in 2019. Tijdens de try-outs van haar theatervoorstelling ‘Nu’ heeft ze geëxperimenteerd met een Duitstalige versie van haar hit ‘Mag ik dan bij jou’.
Om de stap naar onze oosterburen te kunnen maken heeft Claudia theaterregisseur Johan Simons in de arm genomen. Hij regisseerde groten der aarde en was onder andere artistiek leider van NT-Gent en de Duitse Ruhrtriennale. Simons bezocht onlangs de voorstelling van De Breij en de twee praten begin januari verder, vertelt De Breij in het tv-programma Volle Zalen dat AVROTROS dinsdagavond (21.15 uur) uitzendt.
Volgens De Breij denkt Simons “veel Europeser dan het Nederlandse gepruttel waar ik in zit”. Omgekeerd meent Simons ook iets van de succesvolle cabaretier op te kunnen steken, vertelt hij aan Volle Zalen-presentator Cornald Maas. “Mijn publiek in Duitsland is vrij elitair. Zij bereikt de gewone man, ik ben benieuwd hoe ze dat doet, want ik zou dat ook wel willen.”