Elton John: zonder hulp was ik 30 jaar geleden dood geweest

Beroemd
door anp
donderdag, 30 juli 2020 om 12:11
elton john zonder hulp was ik 30 jaar geleden dood geweest1596105135
De Engelse zanger Elton John kijkt op Instagram terug op zijn carrière van ruim een halve eeuw en vooral de tijd dat hij kampte met een zware drank- en drugsverslaving. "Als ik dertig jaar geleden geen hulp had ingeroepen om af te kicken dan was ik dood geweest", zegt de zanger die zijn afscheidstournee moest onderbreken en uitstellen vanwege de uitbraak van het coronavirus.
De zanger plaatste een foto op sociale media van een taart ter ere van het feit dat het precies dertig jaar geleden is dat hij zijn laatste glas nuttigde en zijn laatste drugs gebruikte.
Hij schreef daarbij: "Ik vier de magische dag dat ik 30 jaar geleden voor het laatst drank en drugs gebruikte. Zoveel mooie kaarten en bloemen gekregen van mijn zonen, vrienden van het afkickprogramma en personeel op kantoor. Ik ben echt een gezegend man. Als ik 30 jaar geleden niet de grote stap had genomen om hulp te vragen, zou ik dood zijn. Dank uit de grond van mijn hart aan alle mensen die mij onderweg hebben geïnspireerd en gesteund."
Tour uitgesteld
De Europese concerten van de Yellow Brick Road-tour van Elton John die tussen september en december van dit jaar gepland stonden, zijn naar volgend jaar verplaatst. Het tweede deel van tournee gaat volgend jaar op 1 september verder in Berlijn en bevat in totaal 48 shows die tot en met december 2021 gespeeld worden.
In juni 2019 deed de zanger ook Nederland aan, maar een optreden in 2021 zit er in ons land niet in. Fans kunnen op 16 en 17 oktober wel naar het Sportpaleis in Antwerpen.