Erica Meiland twijfelt of ze eerste vrouwelijke premier wil worden

Beroemd
vrijdag, 23 september 2022 om 6:35
anp 440226213
Naast haar werk als televisiester maakt Erica Meiland ook furore in de lokale politiek van Noordwijk. Het is geen geheim dat ze een oogje heeft op de PVV, en omgekeerd ook, dus een overstap naar de landelijke politiek zou denkbaar zijn, schrijft Mediacourant. Zou ze het zien zitten om de eerste vrouwelijke premier van Nederland te worden?
Martien Meiland vraagt het Erica in hun podcast. Maar ze ziet er - behalve het mooie salaris - te veel nadelen aan. “Nou, voordelen weet ik niet, maar het nadeel is dat je een heel verantwoordelijke functie hebt en dus altijd aan het werk bent. Als je van een bepaalde ideeënrichting bent, dan moet je nog beveiligd worden ook. Het heeft dus geen voordelen, behalve een leuk salaris, maar daar heb je dan toch geen tijd voor om het uit te geven.”
“Nee, ik zie eigenlijk geen voordelen. Ja, dat je wat kan veranderen, maar kan je dat? Dan moet je natuurlijk wel ook goed met die andere partijen samenwerken. In de lokale politiek is dat veel leuker, veel gemütlicher zeg maar.”
Bron(nen): Mediacourant