Gerdi Verbeet overwoog bed and breakfast te beginnen

Beroemd
door anp
maandag, 04 november 2019 om 13:28
gerdi verbeet overwoog bed and breakfast te beginnen1572871684
Oud-Kamervoorzitter en PvdA-coryfee Gerdi Verbeet heeft ooit overwogen met haar man in het buitenland een bed and breakfast te beginnen. Dat bekende zij maandag in het Mediaforum op NPO Radio1.
Zij zat aan de tafel tijdens een bespreking van het nieuwe SBS6-programma Wij emigreren, een variant op NPO-hit Ik vertrek, waarin Nederlanders tijdens hun avonturen in het buitenland worden gevolgd. "Ik heb zelf ooit een keer zoiets voorgesteld aan mijn man", bekende de politica. "Het leek me zo leuk, een bed and breakfast. Als je in de politiek zit, dan kan je daar soms naar verlangen, dat begrijpt u ook."
De echtgenoot van Verbeet torpedeerde het plan overigens vrij snel. "Het leek hem helemaal niets, hij stelde als naam ‘Rot nu op’ voor", vertelde de oud-Kamervoorzitter lachend. Zij vertelde er overigens niet bij waar het duo een bed and breakfast had willen starten.
De eerste aflevering van Wij emigreren werd zaterdag overigens bekeken door 597.000 mensen. AD-recensent Angela de Jong, die ook te gast was, zei dat "het heel leuk blijft om naar te kijken, Nederlanders die niet goed voorbereid zijn op hun plannen in het buitenland". Maar zij oordeelde ook dat de duidelijke overeenkomsten met Ik vertrek duiden op "creatieve armoede".