Giel, Domien en Paul in Glazen Huis met 4e dj

Beroemd
door anpdinsdag, 10 november 2015 om 16:44
giel domien en paul in glazen huis met 4e dj1447172645
Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering gaan 18 december voor 3FM Serious Request het Glazen Huis in Heerlen in. Zij worden dagelijks bijgestaan door een vierde dj van de radiozender. Frank van der Lende maakte de namen van de dj's dinsdag live bekend.
Het trio gaat geld inzamelen voor een betere toekomst voor miljoenen jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. De vierde dj mag in de extra ruimte in het huis achter een desk plaatsnemen en heeft via een telefoon toegang tot social media. Hij of zij heeft 24 uur de tijd om aandacht te vragen voor de actie. In die 24 uur mag de vierde dj niet slapen en niet eten. Het gaat om Van der Lende zelf, Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Eva Koreman en Wijnand Speelman.
Beelen is de veteraan als het gaat om verblijven in het Glazen Huis: acht keer tot nu toe. Vorig jaar in Haarlem liet hij zich niet opsluiten, omdat hij als Haarlemmer liever buiten de glazen muren in actie kwam. "Maar toen jeukte het al", bekent hij nu. Voor Verschuuren is het de tweede keer; hij was er vorig jaar wel bij. "Ik vind het heel bijzonder dat het weer mag. Het is natuurlijk pittig om een week niet te eten, maar het begint ook weer te kriebelen om een actie voor 2015 op touw te zetten."
Meer dan ooit gemotiveerd
Rabbering noemt zijn deelname dit jaar ook extra speciaal. Hij is onlangs in Syrië geweest om te praten met jongeren daar. "Ik heb nu zelf gezien waar we geld voor gaan ophalen. En het is zó nodig. Die jongeren zijn klaar voor een toekomst, maar hebben helemaal niets. Ik ben meer dan ooit gemotiveerd om geld op te halen, want ik ken nu die gezichten."
Het trio maakt de dagen voor kerst non-stop live radio en televisie in het huis.