Guus Meeuwis verrast door concertideeën jonge fans

Beroemd
door anp
dinsdag, 27 november 2018 om 18:21
guus verrast door concertideeen jonge fans1543339460
EINDHOVEN - Guus Meeuwis stelde voor zijn kinderconcert in het Philips Stadion in Eindhoven een speciale kinderraad aan om te sparren met zijn jongste fans. De zanger was verrast door de vele ideeën die in de brainstormsessies naar voren kwamen.
"Ze hebben andere wensen, een andere concentratieboog", vertelt Guus voor de camera van het ANP over het Groots Junior Managementteam dat bestaat uit zes kinderen. "Ik weet best wel wat de grote mensen willen, maar kinderen weten veel beter wat de kleinere mensen willen."
Een van hen is de achtjarige Jules, zoon van Guus. "Kinderen willen dansen, springen, meezingen. Gewoon heel hard meedoen." Volgens de jonge manager gaat dat het beste als zijn vader tijdens het concert op woensdagmiddag 12 juni niet al te oude hits ten gehore brengt. "Want kinderen van zes kennen die oudere liedjes nog helemaal niet."
Speciaal concert
Bij het speciale concert zijn kinderen van alle leeftijden welkom. Zij mogen niet zonder begeleiding naar binnen. En andersom geldt dat ook. Er mogen geen ouders naar binnen zonder kind. Overigens is het concert ook op andere vlakken anders dan gebruikelijk. Zo is het geluid minder hard en vindt de show in de helft van de zaal plaats, "zodat iedereen comfortabel is". "En ik zal ook de tekst van sommige liedjes moeten gaan aanpassen", grapt Guus, die een "alles kan, alles mag sfeertje" hoopt te creëren.
Guus staat in juni voor het veertiende opeenvolgende jaar met zijn Groots met een zachte G-concerten in het Philips Stadion. De juniorversie vindt plaats voorafgaand aan de reguliere shows op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni. De voorverkoop voor het kinderconcert start woensdagochtend, kaarten voor de andere shows zijn al te koop.