Hedy d'Ancona: Thomas Erdbrink is niet erg goed

Beroemd
donderdag, 01 september 2016 om 6:18
welingelichtekringen header 1
Hedy d'Acona stal de show bij Zomergasten. Maar dat was ondanks interviewer Thomas Erdbrink, die zich volgens d'Ancona slecht voorbereidt en tussen de uitzendingen door op Ibiza zat. Hij vroeg d'Ancona plompverloren of haar partner Aat Veldhoen geen euthanasie moet krijgen omdat hij een hersenbloeding heeft gehad.
‘Daarmee ging hij echt over de schreef. Ik had het in het programma aldoor over dat wij mensen over ons eigen lijf mogen beslissen. Wij alleen hebben zeggenschap over het begin van ons leven en het einde. Moet ík dan tegen die man die daar voor pampus ligt zeggen: Doe je mond eens open? Die Thomas durfde niets te vragen en als hij dan wat vraagt, heeft hij het bij het verkeerde eind.’ Hedy denkt dat haar gastheer zich niet zo goed had voorbereid. ‘Ik kreeg de indruk dat hij het te makkelijk heeft opgevat. Die jongen is een goede journalist, schrijft voor de New York Times, maar iemand interviewen is iets heel anders. Of hij zijn excuses heeft aangeboden? Nee, hij had niet eens in de gaten dat hij iets raars had gezegd. Bovendien is hem aangeraden geen kritieken te lezen. De volgende dag zat hij alweer in het vliegtuig naar Ibiza samen met zijn vrouw. Even tussendoor. Ik denk dan: Je moet toch weer hard werken aan de volgende uitzending? '
d'Ancona zegt dat in Privé, in een reportage over een ontmoeting tussen haar en Adele Bloemdaal, die in een verpleeghuis woont. En ja: dat is een mooi verhaal.