Hero Brinkman voorwaardelijk ontslagen bij de politie wegens wangedrag

Beroemd
vrijdag, 22 juli 2016 om 7:59
anp 1180 20519628
Crimefighter Hero Brinkman is door de politie voorwaardelijk ontslagen. Hij heeft een vrouw moedwillig willen laten opdraaien voor een misdrijf waarvan hij wist dat ze het niet had gepleegd. Brinkman werd door de politie ook in rang gedegradeerd wegens ernstig plichtsverzuim, meldt NRC vrijdag.
De maatregelen tegen Brinkman, die van 2006 tot 2012 in de kamer zat voor de PVV, werden getroffen na een aanklacht die een advocaat indiende namens een vrouwelijke cliënte.

De kwestie vloeit voort uit een mishandelingzaak: een vrouw werd drie jaar geleden in een Amsterdams café met een glas in haar gezicht geslagen. Brinkman dwong een vrouw tot een bekentenis door te zeggen dat er camerabeelden van het incident waren die ‘helder en duidelijk’ tonen wat er was gebeurd. Toen zich een paar maanden later een vrouw meldde die zei de echte dader te zijn, werd ze weggestuurd omdat de zaak al was opgelost. Onderzoekers van de Universiteit van Maastricht toonden op verzoek van de advocaat aan dat Brinkman als een van de verbalisanten in de mishandelingszaak onder meer "de waarheid benevelde" en "vals bewijs aanvoerde". Brinkman probeert nu als voorman van de Ondernemerspartij terug te keren in de Tweede Kamer.