Imanuelle Grives verbaasd over alle aandacht voor drugscarrière. En André Hazes: “Ik ben veel te jong voor hem”

Beroemd
woensdag, 21 oktober 2020 om 7:16
anp 90693657
In het Nederlandse tijdschrift Beau Monde blikt actrice Imanuelle Grives (35) woensdag terug op haar tijd in de Belgische gevangenis vorige zomer. Grives werd in juli vorig jaar opgepakt op Tomorrowland met xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine op zak. Op haar logeeradres, waar ze met twee vriendinnen verbleef, werden nog meer drugs gevonden zoals amfetamine, GHB, cannabis en tientallen xtc-pillen. Na haar arrestatie was Imanuelle ineens wereldnieuws. "Mijn grootste angst was ineens werkelijkheid, ik was een mediaschandaal geworden”, vertelt ze in Beau Monde. “Maar al die aandacht in de pers heeft me ook veel geleerd over mijn positie als bekende Nederlander.” Uiteindelijk heeft de actrice een celstraf van twee jaar gekregen voor drugshandel en -bezit, maar daarvan zat ze slechts een kleine week effectief achter tralies. 
“De grote media-aandacht was zo absurd, dat ik daardoor juist besefte dat het niet persoonlijk was. Het gaat niet over wie ik ben, maar over de naam Imanuelle Grives, die goed scoort op nieuwssites. Clickbait. Dat hielp me om los te laten, om beter met kritiek om te gaan. Maar het was iets wat ik moest leren. Ik moest er volwassen in worden. Gelukkig had ik veel tijd voor zelfreflectie in de gevangenis.”
En voor wie het wil weten: ze (35) had niets met Andre Hazes (26). Ze vindt hem wel heel leuk. De actrice vindt zichzelf niet het type voor de zanger. “Ik bedoel, kijk op wat voor types hij valt en kijk naar mij. Ik ben toch veel te jong voor hem!”