Inge de Bruijn: Adam zkt. Eva mocht best langer duren

Beroemd
door anpdonderdag, 25 mei 2017 om 10:21
inge adam zkt eva mocht best langer duren1495702623
Het was spannend, maar Inge de Bruijn voelde zich al vrij snel op haar gemak op het tropische eiland waar ze naakt op zoek ging naar een date voor het RTL-programma Adam zkt. Eva VIPS. De opnameperiode had wat de oud-zwemster betreft zelfs nog wel langer mogen duren.
“De spanning ebt snel weg. Je went snel aan het idee dat je naakt bent”, vertelt Inge aan BuzzE. Bovendien is ze als zwemster wel gewend om met weinig kleren op televisie te verschijnen. “In badkleding ben je ook bijna bloot, al was dit wel een stapje verder.”
Toen de kleren eenmaal uit moesten, gierden echter wel de zenuwen door haar lijf. Dat was een van de twee engste momenten, aldus Inge. “Op dat moment dacht ik wel even: ‘waar ben ik aan begonnen?’ Ik wilde het liefst rechtstreeks naar huis zwemmen.”
Verschuilen
Ook het moment dat ze open en bloot op haar ‘Adams’ stond te wachten was niet makkelijk. Met de mannen kon ze het gelukkig goed vinden. “Je kan je niet verschuilen en er is ook geen afleiding. Het gaat puur om het karakter. Ik heb echt mooie gesprekken gehad. Het was eigenlijk jammer dat het maar drie dagen duurde.”
Bang voor negatieve reacties is Inge niet. “Reacties ga je sowieso krijgen. Dat was ook al zo toen ik programma’s als Peking Express en Let’s Dance deed”, zegt ze nuchter. “Ik dacht toen ik werd gevraagd: waarom ook niet? Ik was benieuwd naar hoe ik zou reageren en ik sta open voor een nieuwe liefde. Bovendien is er niets plats of ordinairs aan.”
Stoer
Hoewel naakt volgens haar wel afschrikt, kreeg ze tot dusver al een buslading aan mooie berichten binnen. “Hele mooie”, aldus Inge. “Mensen vinden het stoer en zeggen dat ik lef heb.”
Adam zkt. Eva VIPS met Inge de Bruijn is donderdagavond om 20.30 uur te zien op RTL 5.