Kanye West: ik wil president worden in 2020

Beroemd
door anp
maandag, 31 augustus 2015 om 5:28
kanye west ik wil president worden in 20201440991940
Kanye West werd op de MTV Video Music Awards bekroond met de Michael Jackson Video Vanguard Award. De rapper greep bij de ontvangst van zijn prijs de kans aan om - onder invloed van wiet - een lange speech te geven waarin hij aankondigt president van de VS te willen worden in 2020.
West gaf tijdens zijn ellenlange speech toe dat hij wat gerookt heeft voor aanvang van het prijzengala. "Om het scherpe randje eraf te halen", zo legde hij uit. West weidde flink uit over hoe hij de wereld ziet en uitte felle kritiek op een tal van onderwerpen. Een prominent onderwerp was de haat die veel mensen richten op succesvolle artiesten als West zelf. Het zat hem dwars dat hij onlangs werd uitgejoeld tijdens een bezoek aan een honkbalwedstrijd. "Ik snap niet hoe mensen die hun hele leven werken en concerten uitverkopen op het hakblok moeten en worden beschouwd als loser." Hij belooft dan ook te vechten voor zijn muziek: "Ik zal sterven voor de kunst en waar ik in geloof. En kunst zal niet altijd beleefd zijn."
Vervolgens kwam de politicus in hem naar boven. "We gaan geen lage dunk aan onze kinderen leren. We gaan hen leren dat ze iets kunnen zijn. Ik weet niet wat ik door dit te zeggen ga verliezen maar dat maakt niet uit. Het gaat niet om mij, het gaat om ideeën. Nieuwe ideeën. Mensen met ideeën. Mensen die in de waarheid geloven. En ja, zoals jullie kunnen raden heb ik besloten om in 2020 me kandidaat te stellen als president."
Het publiek reageerde verrast op zijn monoloog, en ook presentatrice Miley Cyrus stond perplex: "Nu weten wat er gebeurt met Kanye West als hij wiet rookt. Wow", zo reageerde Miley. "Kanye West for President!" De rapper gaf geen optreden op de VMA's, maar werd bekroond voor zijn carrière met naar Michael Jackson vernoemde prijs.