Naaktscène Marilyn Monroe duikt op na 57 jaar

Beroemd
door anp
maandag, 13 augustus 2018 om 22:56
naaktscene marilyn monroe duikt op na 57 jaar1534194736
LOS ANGELES - Een scène uit 1961 waarop Marilyn Monroe naakt is te zien, is teruggevonden. Van het filmmateriaal, dat werd gedraaid voor The Misfits van regisseur John Huston, werd tot nu toe aangenomen dat het vernietigd was.
Auteur Charles Casillo ontdekte het materiaal tijdens research voor zijn boek Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon. Tijdens een interview met Curtice Taylor, zoon van Misfits-producer Frank Taylor, vernam de schrijver dat het filmmateriaal in een kluis ligt sinds de dood van de producer in 1999.
In een liefdesscène met tegenspeler Clark Gable laat Monroe, als Gable de kamer heeft verlaten, het laken vallen waarmee zij haar lichaam bedekt. Als het scène in de film zou zijn gebruikt, zou het waarschijnlijk de eerste keer zijn geweest dat een Amerikaanse actrice in een grote filmproductie naakt te zien was, weet Deadline.
Regisseur John Huston vond het niet noodzakelijk voor het verhaal om de scène te gebruiken. Producer Frank Taylor zag echter in dat het belangrijk materiaal betrof en bewaarde de film. Wat er met het materiaal gaat gebeuren is nog niet besloten, laat Curtice Taylor weten.