Nieuwe aanklachten tegen Kevin Spacey

Beroemd
door anp
vrijdag, 23 april 2021 om 4:43
nieuwe aanklachten tegen kevin spacey1619145943
Kevin Spacey wordt opnieuw beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag, dat dateert uit 2012. Hij zou zich toen vergrepen hebben aan een 20-jarige productie-assistent die bij de serie House of Cards werkte en aan een acteur die auditie wilde doen voor de serie. Dat blijkt uit vertrouwelijke documenten tussen de acteur en zijn voormalig werkgever Media Rights Capital (MRC). Dit meldt The Hollywood Reporter.
De productie-assistent moest Spacey destijds naar het ziekenhuis brengen, nadat hij zijn hand op de set had verbrand. Dat ongemak verhinderde Spacey niet om zich aan de man te vergrijpen. Later in dat seizoen nodigde hij een acteur, die auditie wilde doen voor een rol, op zijn hotelkamer uit. Toen de acteur dat weigerde reed Spacey hem naar een plek in Los Angeles om hem daar vervolgens ongewenst te betasten.
MRC klaagde Spacey in 2019 voor miljoenen dollars aan, omdat House of Cards vanwege zijn wangedrag enorme schade had opgelopen. De show was het paradepaardje van MRC maar daar bleef weinig van over na het ontslag van de hoofdrolspeler. Spacey klaagde op zijn beurt MRC aan, omdat hij meent dat het bedrijf illegaal zijn financiële compensatie niet heeft uitgekeerd, nadat meerdere mannen in 2017 hun verhaal deden over Spaceys seksueel misbruik. Een aantal van hen was minderjarig toen de acteur hen benaderde. En nu komen daar nog eens twee aanklachten bij. In juni wordt deze zaak verder opgepakt.
Uit de documenten blijkt ook dat Spacey zich tijdens een eerder verhoor, dat achter gesloten deuren plaatsvond, 'bizar' gedroeg. Zo zou hij een musicalnummer gezongen hebben en daarbij gedanst te hebben.