Paul McCartney maakt film over verband vleesindustrie en klimaat

Beroemd
door anp
vrijdag, 03 november 2017 om 3:03
paul mccartney maakt film over vleesindustrie1509674650
Sir Paul McCartney heeft een film ingesproken over de invloed van de vleesindustrie op het klimaat. De korte film is onderdeel van de Meat Free Monday-campagne van Paul en zijn dochters Mary en Stella.
De film heet One Day A Week, een knipoog naar het Beatlesnummer Eight Days A Week maar ook het doel van de campagne: mensen overhalen om één dag in de week vleesproducten te laten staan. Paul, zelf al jaren vegetariër, hoopt dat hij met de film mensen kan overhalen dat in ieder geval een keer te proberen, zegt hij een interview met National Geographic. "Ik steun een hoop goede doelen, maar dit is persoonlijk want het is hoe ik leef. Ik wil mensen vragen een poging te wagen, ze laten zien dat het ook leuk is om eens te kijken naar wat je doet, wat je eet, hoe je leeft en denkt."
Aan de film werkten naast Paul en zijn dochters ook Emma Stone en Woody Harrelson mee. In de korte docu, die gratis is te zien op de website van Meat Free Monday, is ook een nieuw nummer met de titel Botswana van de oud-Beatle te horen.