Placebo-effect: Katja Schuurman laat lever schoonspoelen en voelt zich nu 'wat minder vurig'

Beroemd
door Désirée du Roywoensdag, 16 november 2022 om 11:11
welingelichtekringen header 1
Katja Schuurman (47) vertelt in de podcast 'Darmstad FM' dat ze haar lever heeft laten reinigen en zodoende haar temperament met succes heeft ingedamd. Een ontgiftingskuur is pseudowetenschappelijke onzin, maar ze is overtuigd van de werking en vertelt er in geuren en kleuren over.
"In de lever wordt gal aangemaakt en de lever is een zelfreinigend orgaan", aldus Katja. "Dat wordt niet alleen aangetast door alcohol, maar ook door koffie en medicatie. En ik gebruik al heel veel jaren medicatie." Van koffie is inmiddels aangetoond dat het juist goed is voor de lever.
Maar niet alleen lichamelijke, ook psychische klachten kunnen volgens Katja hun oorsprong hebben in een vervuilde lever. "Dat je bijvoorbeeld snel geïrriteerd bent."
"Ik wil het liefst alles en iedereen zo omarmen als die is, maar ik kan mij best aan mensen storen." Door het reinigen van de zelfreinigende lever is de actrice 'wat minder vurig' geworden. "Je voelt je wat minder snel verhit. Ik heb het ook altijd bloedheet. Heter dan de gemiddelde mens."
De recentelijk afgekoelde Katja heeft nog altijd moeite met de torenhoge verwachtingen die mensen hebben van haar bij een ontmoeting: "Soms zeggen mensen dat het leuk is dat ik kom, dus dan wil ik ook dat het leuk is. Dan sta ik altijd aan." De Costa-actrice vindt het wel vervelend als mensen aangeven dat 'ze in het echt helemaal niet zo knap is'. "Dat vind ik dan ook weer stom."