ADO Den Haag in zwaar weer: sterspelers zijn klaar met mismanagement en willen vertrekken

Sport
woensdag, 16 november 2022 om 11:02
welingelichtekringen header 1
Het is al weken hommeles bij voetbalclub ADO Den Haag, maar nu lijkt het kaartenhuis echt in te storten: spits Thomas Verheydt en middenvelder Ricardo Kishna willen in januari vertrekken bij de club vanwege de bestuurlijke chaos en het gebrek aan visie.
Het trotse ADO was een half jaar geleden zo goed als gepromoveerd naar het hoogste niveau, maar kreeg drie goals tegen in het laatste kwartier van de play-offs. Uiteindelijk gingen ze in eigen huis na strafschoppen ten onder tegen Excelsior in een knotsgekke wedstrijd. Dit seizoen is er in het Bingoal Stadion weinig reden meer tot vreugde.
De club staat bijna onderaan in de eerste divisie en coach Dirk Kuijt heeft naar eigen zeggen alles al geprobeerd en houdt met moeite de moed erin tijdens de interviews. Het is de man ook moeilijk aan te rekenen. We kennen hem als de geweldige spits die Feyenoord kampioen heeft gemaakt, maar hebben hem zelden op enig tactisch inzicht kunnen betrappen in zijn rol als tv-analist of nieuwbakken coach. Om over zijn dubieuze gokgedrag voor tienduizenden euro's op illegale websites nog maar te zwijgen.
Een andere ex-international, Daryl Janmaat, stapte afgelopen weekend na vijf maanden al op bij ADO, omdat hij zich als technisch manager niet voldoende begeleid en serieus genomen voelde. En nu zijn het de twee beste spelers Thomas Verheydt, vorig jaar nog goed voor 37 doelpunten, en Ricardo Kishna die in de winterstop de club willen verlaten. Ze zijn helemaal klaar met het wanordelijke beleid van de club uit de Hofstad.