Rolf Wouters wil niet de 'verdwenen man' zijn

Beroemd
door anp
zaterdag, 01 november 2014 om 8:56
rolf wouters wil niet de verdwenen man zijn1414828823
Rolf Wouters was in 2005 voor het laatst op tv, daarna vertrok hij met zijn vrouw naar het buitenland. De wildste geruchten deden vervolgens de ronde, Wouters zou mensenschuw zijn en de televisiewereld haten. Maar niks is minder waar, zo vertelt hij nu aan Volkrant Magazine. "Ik vind het belangrijk om te laten weten dat het goed met mij gaat, met name aan de mensen die met plezier naar mijn programma's keken."
Rolf geeft liever geen interviews. "Aan de andere kant wil ik niet 'die verdwenen man' zijn", vervolgt de 51-jarige Wouters. Rolf benadrukt in het gesprek dat hij niet is verdwenen, 'dat wordt mij aangepraat'. "Ik heb de vreemdste dingen over mezelf gelezen en gehoord. Ik heb ook helemaal geen hekel aan de televisiewereld. Op een gegeven moment ben ik met mijn vrouw op reis gegaan, zo simpel is het."
Wouters was de 'ratrace' even zat, hij wilde wat anders. "Ik had geen idee wat precies, maar ik wist: ik wil eens even weg. Een jaartje, dat was het idee, maar dat jaar werden er vanzelf drie." Hij reageerde nooit op de berichten die hij over zichzelf las, maar hij stoorde zich wel over de onwaarheden. "Het leek me zo langzamerhand dus beter weer eens iets van me te laten horen."
Een comeback op televisie sluit Rolf, die al jaren in Portugal woont, niet helemaal uit. "Met de juiste mensen en het juiste concept... Je weet het nooit", aldus de presentator. "Als het gebeurt, moet het passen, logisch zijn." Over een mogelijke terugkeer naar Nederland is Rolf duidelijker. "Ik heb soms heimwee, maar dat is naar de dynamiek, specifieke locaties, mensen, niet per se naar het land zelf", vertelt Wouters. "En al blijft het het land waar ik geboren ben en al missen we onze Nederlandse vrienden en familie; er is nog zoveel meer in de wereld. Alleen Europa al. Ik ben een reiziger."