Rutger Castricum wilde Op1-duo vormen met Wilfried de Jong

Beroemd
door anp
donderdag, 29 april 2021 om 7:43
rutger castricum wilde op1 duo vormen met wilfried de jong1619675396
Rutger Castricum was graag een van de presentatoren van talkshow Op1 geworden. De PowNed-presentator wilde het avontuur aangaan met Wilfried de Jong, vertelt hij in het AD.
Oorspronkelijk zouden presentatieduo's gevormd worden van verschillende omroepen, maar dat moesten opeens koppeltjes worden van één omroep. "Toen had ik het meteen moeilijk, want wij hadden binnen PowNed niet iemand met wie ik kon presenteren. Als het oorspronkelijk idee met gemixte presentatoren was doorgezet, had ik er zeker bij gezeten", zegt Rutger.
"Ik had het ook leuk gevonden en was ook wel teleurgesteld dat het niet doorging. De deur was niet helemaal dicht, want mij werd ook verteld dat ze nog zouden wisselen." Rutger moest daarom iemand zoeken waarvan een omroep het oké vond of die omroeploos is. "Ik schoof Wilfried de Jong naar voren. Die had ik al benaderd en wilde wel, maar dat kon ook niet. Het moest mannetje/vrouwtje zijn."
Rutger heeft daar begrip voor, al vindt hij dat het ook wel eens losgelaten kan worden. "Een avondje twee mannen, of twee vrouwen. Dat mannetje met vrouwtje is erg krampachtig."