Schrijfster Jackie Collins (77) overleden aan borstkanker

Beroemd
door anp
zondag, 20 september 2015 om 8:26
1442730493
De Engels-Amerikaanse schrijfster Jackie Collins is zaterdag op 77-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Ze leed aan borstkanker, maakte haar familie bekend.
In een verklaring noemden haar nabestaanden haar ,,een knappe, dynamische en unieke moeder''. De boeken van de romanschrijfster werden vertaald in meer dan veertig talen en gingen wereldwijd meer dan een half miljard keer over de toonbank.
De in Londen geboren Collins kreeg al in haar tienerjaren de smaak van het schrijven te pakken. Ze bleek haar talent te hebben gevonden: haar eerste boek, The World is Full of Married Men uit 1968, werd een ware bestseller en de eerste in een lange reeks. Vijftien jaar later brak ze internationaal door met Hollywood Wives. Ze produceerde 32 romans, waarvan een aantal werd verfilmd of bewerkt tot televisieserie.
Beroemdheden
Jackie werd zo populair dat ze bij tijd en wijle haar beroemde, oudere zus, de actrice Joan Collins, naar de kroon stak. Ze kreeg in 1998 zelfs een eigen, dagelijks tv-programma, Jackie Collins' Hollywood. Daarin waren vooral acteurs en actrices, en andere beroemdheden uit Hollywood te gast, precies het soort mensen dat de hoofdpersonen in haar boeken was. Haar werk legde haar bepaald geen windeieren. Ze stond hoog op een lijst van rijke schrijvers met, in 2011, een geschat vermogen van omgerekend 85 miljoen euro.
De schrijfster was overigens als kind al goed bekend met de showbizzwereld. Haar vader was een theateragent die onder anderen zangers en zangeressen als Shirley Bassey, The Beatles en Tom Jones in zijn portefeuille had.