SynDROOM wint 50e Gouden Televizier-Ring

Beroemd
door anp
donderdag, 15 oktober 2015 om 22:23
syndroom wint 50e gouden televizier ring1444940648
SynDROOM is uitgeroepen tot het beste televisieprogramma van het jaar. De vijftigste Gouden Televizier-Ring prijkte donderdagavond in Carré om de ringvinger van Johnny de Mol.
"Dit is gewoon onwijs gaaf. Ik heb bij het winnen van de ster net al wat mensen bedankt, nu wil ik nog het team van mensen bedanken met wie ik het programma maak. Deze prijs is voor jullie", aldus Johnny. "Wij maken dit met veel liefde, respect en humor. Dat zijn dingen die de laatste tijd ver te zoeken zijn in onze maatschappij. Ik wil deze prijs opdragen aan wat meer verdraagzaamheid, respect en liefde voor elkaar."
Johnny en zijn team kregen de ring uit handen van GTST-sterren Bartho Braat en Jette van der Meij. Andere kanshebbers waren Expeditie Robinson (RTL5) en Streetlab (KRO-NCRV). Vorig jaar was SynDROOM ook genomineerd, maar ging de prijs naar de politieserie Flikken Maastricht.
Het vijftigste gouden sieraad draagt de toepasselijke naam ’50 begeerde SchitteRingen’. Het is een ontwerp van kunstenares Anneke Schat, die zich liet inspireren door de vijftigjarige geschiedenis van de Gouden Televizier-Ring. Ze noemt de ring een hommage aan alle winnaars van de publieksprijs. De Televizier-Ring van 2015 is haar veertigste ontwerp.