Top Notch reageert op Lil Kleine-rel: wij zwichten niet voor druk

Beroemd
door anp
donderdag, 27 mei 2021 om 22:47
top notch reageert op lil kleine rel wij zwichten niet voor druk1622148977
Platenlabel Top Notch heeft na vijf dagen een verklaring afgegeven naar aanleiding van de vermeende mishandeling van Jaimie Vaes door haar man, Lil Kleine. De rapper werd afgelopen weekend op Ibiza aangehouden. De zaak is inmiddels geseponeerd. Top Notch gaf sindsdien geen enkele reactie in de media.
Eigenaar Vincent Patty gaat donderdagavond op Instagram niet inhoudelijk in op de zaak. Hij beklemtoont dat de verantwoordelijkheid van het label ligt bij de artiesten en hun families, "zeker waar het privésituaties betreft". Ook benadrukt Patty een persoonlijke band met zijn artiesten te hebben. "Laat duidelijk zijn: wij zijn niet vatbaar voor collectieve druk of bullying."
Top Notch zegt "in negen van de tien gevallen het werk tijdelijk stil te leggen - zoals in het geval van Bilal Wahib." Het label verbrak recent alle banden met de rapper nadat hij een minderjarige jongen online had gevraagd zijn piemel te tonen. "Als een statement wat we daarover doen vervolgens volledig wordt verdraaid in media en sommige mensen ook niet de moeite nemen om nou precies te lezen wat we hadden gezegd, dan houdt het op."
Vergrootglas
Top Notch kreeg de afgelopen week veel kritiek omdat het bedrijf zich in stilzwijgen hulde. Eerder uitte onder anderen John van den Heuvel al kritiek dat het label nooit actie onderneemt als zijn cliënten in opspraak komen voor mogelijke geweldsincidenten.
Lil Kleine en Jaimie Vaes brachten dinsdagavond zelf een statement naar buiten waarin zij stelden dat hun relatie "hoogte- maar zeker ook dieptepunten kent. Omdat we in de spotlight staan, worden deze onder een vergrootglas gelegd." Wel bood Lil Kleine zijn excuses aan voor de commotie die is ontstaan. "Hij ziet in dat bepaalde dingen anders moeten en wil hier graag zijn verantwoordelijkheid voor nemen."
Op de vraag wat er nou precies heeft plaatsgevonden in het hotel, heeft nog geen van de partijen antwoord gegeven. Naar aanleiding van het incident heeft zender FunX besloten voorlopig geen muziek van Lil Kleine meer te draaien.