Twee Michelinsterren voor Tribeca in Heeze

Beroemd
door anp
maandag, 12 december 2016 om 13:31
twee michelinsterren voor tribeca in heeze1481545924
Het pas geopende restaurant Tribeca in Heeze heeft gelijk twee Michelinsterren gekregen in de nieuwste Michelingids Nederland. Dat bleek maandag bij de presentatie in het DeLaMar Theater Amsterdam. Het restaurant is slechts drie maanden open.
"Te gek, fantastisch'', reageerde een overdonderde chef-kok Jan Sobecki. "Op dag drie waren ze er al. Ik wist nog amper waar de potjes en pannetjes stonden'', vertelde hij over de komst van de inspecteurs. Volgens Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingidsen is Sobecki een chef wiens kookstijl je meteen herkent. "Dat bewees hij jarenlang bij Chapeau! in Bloemendaal, sinds dit jaar doet hij dat in zijn eigen Tribeca. Zijn bereidingen zijn evenwichtig, elke hap is verfijnd en bezorgt een fantastische smaakbeleving. In korte tijd heeft hij van Tribeca een topadres gemaakt.''
Het aantal driesterrenrestaurants staat nog altijd op twee: De Librije in Zwolle en Restaurant De Leest in Vaassen. Opnieuw werd dit jaar tevergeefs gehoopt op een nieuw driesterrenrestaurant.
Verder kregen vijf restaurants hun eerste ster: Bolenius in Amsterdam, Cucina del Mondo in Heerlen, Mos in Amsterdam, Noble in Den Bosch en Rijks in Amsterdam.
Ons land telt nu 106 sterrenrestaurants, eentje minder dan vorig jaar. Naast de twee driesterrenrestaurants, zijn er negentien met twee sterren en 85 met één Michelinster.