Waarom de Belgen dol zijn op Jan Mulder

Beroemd
zaterdag, 05 juli 2014 om 7:42
media xll 6875841
Als we de mogen geloven is Vlaanderen in de ban van een ware Muldermania. "Jan Mulder valt van zijn stoel, Jan Mulder voorspelt 8-0 voor de Belgen, Jan Mulder noemt koningin Mathilde een lekker ding. Jan Mulder is hot in Vlaanderen, hij is een idool", schrijft de krant. "Alles wat hij doet en zegt, is interessant."
Mulder heeft een leven lang zijn marketing goed voor elkaar. In België doet hij dus een kunstje dat goed valt in de Belgische markt. Hij prijst de Rode Duivels de hemel in en kraakt het Nederlandse elftal af. "Veel vrouwen, opvallend veel jonge vrouwen, vinden de 69-jarige Mulder ook een enorm knappe vent", schrijft De Volkskrant. "Ter ere van Mulder werd in Vlaanderen voor het eerst de term GILF gebruikt, een variant op het even onsmakelijke MILF, maar dan met de G van grandpa." Mulder zelf: "Het is immens treurig dat jonge meisjes achter me aanrennen omdat ik de ster van het VRT-scherm ben en dat ze al hun interesse verliezen als ze horen dat ik 69 ben", reageert hij. "Aah, ik ben zo kansloos."
"De Vlamingen waarderen het ook dat Mulder niet alleen over de techniek praat, zoals de meeste voetbalanalisten, maar ook over de sfeer, de emotie, het spelplezier."