Wendy hoopt op verandering bij bladen

Beroemd
door anp
vrijdag, 16 oktober 2015 om 22:56
wendy hoopt op verandering bij bladen1445029931
Wendy van Dijk hoopt dat bladenmakers wat menselijker te werk kunnen gaan. De presentatrice won vrijdag een kort geding van Quote nadat het zakenblad had geschreven dat Wendy kampte met een cocaïneverslaving.
Van Dijk is blij dat ze zelf naar de rechtbank is geweest. "Het is wel wat waard geweest. Ik ben blij dat niet de hele wereld is doorgedraaid en dat daar een rechter zit die zegt: Mevrouw u heeft gelijk. Ik hoop ook echt dat er nu misschien wat gaat veranderen", zegt Wendy vrijdagavond bij RTL Late Night. "Ik hoop dat de bladenmakers wat menselijker kunnen zijn, denk na over de consequenties van de berichtgeving."
Er gaan wel vaker roddels over Wendy en haar man Erland Galjaard. Waarom ze juist nu wilde reageren? "Ik ben wel wat gewend, maar ik vond het verhaal zo ver gaan en ik heb kinderen. Ik vind dat ik het goede voorbeeld moet geven", reageert Van Dijk. "Het is heftig. Drugsgebruik, waar hebben we het over?", zegt Wendy boos. "Alles kan maar gezegd worden. Hoeveel kun je hebben als mens? Ik ben bekend, maar dat is toch geen vrijbrief om alles over mijn persoonlijke leven te schrijven?"
De RTL4-presentatrice wilde ook reageren omdat ze niet wil dat het gerucht aan haar blijft 'kleven'. "Ik sta voor positiviteit, geluk en gezondheid. Ik maak ook een blad en ik wil misschien nog wel een keer een nummer maken over gezondheid en misschien denken adverteerders dan wel even na voordat ze met mij in zee gaan", aldus de presentatrice. Wendy voelt dat ze op het gerucht wordt aangekeken. "Ik voel het overal. Op straat en op het schoolplein en dat terwijl ik niks heb gedaan", vertelt de blondine. "Het kan heel schadelijk zijn voor je carrière."